Update: ADO-verdediger Kuipers zet loopbaan definitief in Roemenië voort

Update: ADO-verdediger Kuipers zet loopbaan definitief in Roemenië voort

Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019 om 08:07za 12-01-2019 om 08:07

Laatste update: zaterdag 12 januari 2019 om 08:12za 12-01-2019 om 08:12

Bas Kuipers vertrekt bij ADO Den Haag. De 24-jarige verdediger heeft van de club uit de Hofstad toestemming om een transfer naar een andere club af te ronden.

Dat meldt ADO via Twitter. Kuipers verliet woensdagochtend het trainingskamp van de club in het Turkse Belek. De naam van zijn nieuwe werkgever is nog niet bekend. Kuipers kwam in de zomer van 2017 over van Excelsior, waar hij drie succesvolle jaren beleefde. Eerder was de linksback actief in de jeugdopleiding van Ajax. Een doorbraak in Amsterdam bleef uit.

Kuipers had nog een contract tot komende zomer bij ADO. Hij kon in twee seizoenen nooit zijn stempel drukken. In de eerste seizoenshelft kwam de verdediger tot drie optredens in de Eredivisie, waarvan twee als basisspeler. Kuipers moest Aaron Meijers voor zich dulden in de pikorde.

De ploeg van trainer Fons Groenendijk staat momenteel elfde in de Eredivisie.

Update 11.1 22:59 uur: De nieuwe club van Bas Kuipers heet FC Viitorul Constanta, meldt Omroep West. De verdediger ruilt ADO zaterdag in voor de Roemeense club. Omroep West weet niet wat Viitorul voor Kuipers betaalt. 

Update 12/1, 08.07 uur: Bas Kuipers heeft definitief de deur bij ADO Den Haag achter zich dichtgetrokken, meldt de Eredivisie-club. De 24-jarige linksback verliet afgelopen woensdag al het trainingskamp in Belek en heeft inmiddels ook de medische keuring bij FC Viitorul Constanta doorstaan. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws