UEFA wil regels aanscherpen en waarschuwt: 'Hoe groot de club ook mag zijn'

UEFA wil regels aanscherpen en waarschuwt: 'Hoe groot de club ook mag zijn'

09-01-2019 12:57
52

De UEFA werkt aan een aangescherpte variant van de Financial Fair Play-regels. Dat meldt BILD woensdag. De Europese voetbalbond wil voorkomen dat Europese topclubs de regels omzeilen.

Uit onthullingen van Football Leaks bleek onder meer dat Paris Saint-Germain en Manchester City zich weinig aantrekken van de regels. Door overgewaardeerde sponsorcontracten zorgden ze ervoor dat de uitgaven en inkomsten in de boeken in balans waren, waardoor de UEFA niet kon optreden.

Georg Pangl, die als secretaris-generaal van de belangenvereniging van Europese competities deel uitmaakt van een UEFA-werkgroep over Financial Fair Play, waarschuwt de topclubs. "Bij een nieuwe overtreding ben ik er een voorstander van een club uit te sluiten van Champions League-deelname, hoe groot deze club ook mag zijn."

Volgens BILD wil de UEFA onder meer het uitsmeren van transfersommen aan banden leggen. In de toekomst moet dat nog maar over drie in plaats van vijf seizoenen mogelijk zijn. In dat geval zou de transfer van Neymar drie keer voor 74 miljoen worden aangeslagen, in plaats van vijf keer 44,4 miljoen.