Man City wint met 9-0 in halve finale League Cup en scoort 16 keer in 4 dagen

09-01-2019 22:48 Laatste update: 22:52
26

Met nog een return voor de boeg heeft Manchester City zich verzekerd van een plek in de finale van de League Cup. Woensdagavond werd Burton Albion getrakteerd op een vernedering: 9-0.

In een slecht gevuld Etihad Stadium liet Manchester City werkelijk geen spaan heel van Burton, dat uitkomt in de League One. De derdeklasser bereikte de halve finale door Shrewsbury Town, Aston Villa, Burnley, Nottingham Forest en Middlesbrough te verslaan, maar was niet opgewassen tegen de aanvalsmachine van manager Pep Guardiola.

Na vijf minuten was het voor de eerste keer raak. Kevin De Bruyne opende de score met zijn eerste kopgoal in het Engelse voetbal: 1-0. Voor rust scoorde City nog drie keer. Gabriel Jesus (twee keer) en Oleksandr Zinchenko dreven de stand op naar 4-0.

In de tweede helft ging Manchester City los. Jesus maakte zijn hattrick compleet, scoorde nog een keer en zag ook Phil Foden, Kyle Walker, Riyad Mahrez een doelpunt meepikken: 9-0. Door de monsterzege is de return bij Burton eigenlijk al overbodig. In de finale wacht de winnaar van Chelsea - Tottenham Hotspur. De heenwedstrijd eindigde in een 1-0 zege voor de Spurs.

Manchester City won afgelopen zondag ook al met 7-0 in de FA Cup. Rotherham United moest er toen aan geloven.