Advocaat na dit seizoen weg bij FC Utrecht: 'Beter voor de club'

Advocaat na dit seizoen weg bij FC Utrecht: 'Beter voor de club'

Gepubliceerd: donderdag 10 januari 2019 om 13:17do 10-01-2019 om 13:17

Laatste update: donderdag 10 januari 2019 om 13:29do 10-01-2019 om 13:29

De samenwerking tussen FC Utrecht en Dick Advocaat eindigt aan het eind van dit seizoen. In goed overleg is besloten het aflopende contract van Advocaat niet te verlengen, zo laat de club weten via de officiële kanalen.

"Ik heb met Frans van Seumeren en Jordy Zuidam een gesprek gehad", aldus Advocaat op de website van FC Utrecht. "De club heeft aan mij gevraagd of ik nog door wil gaan als hoofdtrainer, maar ik heb aangegeven dat het voor FC Utrecht beter zou zijn als de club kiest voor een langetermijnstrategie."

Advocaat volgde begin september de weggestuurde Jean-Paul de Jong op in de Domstad. FC Utrecht laat weten de keuze van Advocaat te respecteren en gaat de komende periode gebruiken om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. Wat Advocaat zelf gaat doen, weet hij nog niet. "Daar wil ik in april/mei, nadat ik de klus bij FC Utrecht heb geklaard, over na gaan denken", stelt hij.

"Ik zal mijn uiterste best doen om met FC Utrecht de play-offs voor Europees voetbal te halen, met als ultieme doel Europees voetbal", vervolgt de oefenmeester. "Tot nu toe heb ik het bijzonder naar mijn zin bij FC Utrecht en ik vind het een fantastische club."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws