Het lijkt simpel, maar zelfs met elf camera's kun je een invalshoek missen

"Het lijkt simpel, maar zelfs met elf camera's kun je een invalshoek missen"

Gepubliceerd: donderdag 10 januari 2019 om 18:26do 10-01-2019 om 18:26

Dick van Egmond is gematigd tevreden met de prestaties van het Nederlandse scheidsrechtersgilde in de eerste seizoenshelft. De scheidsrechtersbaas van de KNVB ziet dat vooral de handelswijze van de VAR vaak stof doet opwaaien.

De VAR heeft tot nog toe 51 keer ingegrepen in de eerste seizoenshelft van de Eredivisie. "De VAR bekijkt uiteraard alle cruciale momenten, maar dat wil niet zeggen dat we alles hebben gezien", zegt Van Egmond tegen De Telegraaf. "Het lijkt simpel, maar zelfs met elf camera's kun je een invalshoek missen."

Uit een enquete bleek dat de meeste spelers en trainers tevreden zijn over de videoscheidsrechter. "Dat is mooi meegenomen", vervolgt de scheidsrechtersbaas van de KNVB. "Dat neemt niet weg dat er ook kritiek komt en dat die in bepaalde gevallen terecht is. Gemiddeld één keer in de week doet zich een situatie voor waarvan we zeggen: dat had beter gekund."

"Maar het zit in de mensen om nooit tevreden te zijn. Het is een feit dat het aantal fouten van de arbitrage door de invoering van de VAR is afgenomen. We hebben een stap in de goede richting gezet. Er zal echter altijd discussie blijven. We kunnen het aantal fouten gaan verminderen, maar fouten helemaal uitsluiten kunnen we nooit. Het blijft interpretatie, mensenwerk en het gaat om beslissingen onder druk genomen."

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Ben jij een voorstander van de VAR?

(2477 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws