Feyenoord verliest in Marbella: slippertje Van Beek helpt Dortmund op weg

11-01-2019 19:07 Laatste update: 19:22
68

Feyenoord heeft het vrijdagmiddag in Marbella afgelegd tegen Borussia Dortmund. De Rotterdammers konden een uur lang mee met de huidige Bundesliga-koploper, die in de tweede helft echter doordrukte.

Feyenoord moest het voor de reprise van de UEFA Cup-finale van 2002 doen zonder de enige speler die er zeventien jaar geleden al bij was: Robin van Persie. De routinier werd net als Ridgeciano Haps niet fit genoeg bevonden voor speeltijd. Renato Tapia, die op weg naar Willem II lijkt, behoorde tot de wedstrijdselectie, maar bleef negentig minuten lang op de bank zitten.

De eerste helft van de wedstrijd ging gelijk op, maar de beste kansen waren voor Feyenoord. Tonny Vilhena schoot vanuit kansrijke positie echter over en Nicolai Jörgensen miste oog in oog met doelman Roman Bürki. Vlak na de pauze werd Sven van Beek na een lange bal van achteruit afgetroefd door Dortmund-aanvaller Maximilian Philipp, die voor 1-0 zorgde.

De Rotterdammers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar konden geen vuist maken en moesten zelfs nog een tegentreffer slikken. Raphael Guerreiro kwam vrij voor Justin Bijlow en kreeg alle tijd om de doelman te omspelen: 2-0. Kort daarna viel de enige Feyenoord-treffer van de wedstrijd. Bürki kon een kopbal van Jan-Arie van der Heijden nog pareren, maar was kansloos op de rebound van Bart Nieuwkoop. Borussia Dortmund had eerder op de dag overigens al nipt van Willem II gewonnen.