Kous is af voor Koster na incident bij Willem II: 'Ik ben geen politieagentje'

Kous is af voor Koster na incident bij Willem II: 'Ik ben geen politieagentje'

Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019 om 08:32za 12-01-2019 om 08:32

Willem II-trainer Adrie Koster heeft een dikke streep gezet onder het tumultueuze laatste competitieduel bij FC Emmen voor de winterstop. Timon Wellenreuther, Thomas Meissner, Atakan Akkaynak en Donis Avdijaj werden toen disciplinair geschorst.

De vier hielden zich de avond voor de wedstrijd niet aan de regels en veroorzaakten overlast in het spelershotel. Voor Koster geen reden om de teugels aan te halen voor het trainingskamp in Marbella, waarvan Willem II vrijdagavond terugkeerde. "Nee hoor. Het was gewoon hetzelfde als anders", zegt de ervaren coach in De Telegraaf. "Er waren duidelijke regels, maar die hadden we al."

"We hebben een streep gezet onder wat er is gebeurd", vervolgt Koster. "We vinden dat je je op een bepaalde manier moet voorbereiden op een wedstrijd. Dat hebben we duidelijk aangegeven en daarmee is voor mij de kous af." Hij liep dan ook geen extra wachtrondes. "Schei uit zeg. We hebben duidelijke regels en het is niet zo dat ik nu als een politieagentje moest gaan rondlopen."

Volgens Koster is er wel degelijk tijd voor ontspanning. "Ik ging ook één dag in de week lekker op stap. Maar je moet wel weten wanneer dat wel en niet kan. Ook mijn spelers mogen een uitlaatklep hebben, maar je moet ook weten wanneer je je moet focussen op een wedstrijd."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws