FC Twente 'te groot' voor de eerste divisie: 'Dat is in onze situatie niet reeël'

FC Twente 'te groot' voor de eerste divisie: 'Dat is in onze situatie niet reeël'

Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019 om 12:33za 12-01-2019 om 12:33

Laatste update: zaterdag 12 januari 2019 om 13:45za 12-01-2019 om 13:45

Ted van Leeuwen stelt dat FC Twente het aan zijn stand verplicht is om te promoveren naar de Eredivisie. De technisch directeur van de Tukkers vindt dat zijn club te groot is voor de Keuken Kampioen Divisie en zet in op een snelle terugkeer naar de Eredivisie.

Twente staat na de eerste seizoenshelft op de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De achterstand op koploper Den Bosch bedraagt twee punten. "Ik reken erop dat we promoveren, linksom of rechtsom", zegt Van Leeuwen tegen Tubantia. "Dat moet gewoon. En ik vind dat dat met ons spelersmateriaal ook moet lukken. Er is voldoende kwaliteit."

"Toen ik hier in de zomer terugkeerde, hoorde je in de regio dat de mensen het al heel wat vonden als de spelers hard zouden werken", vervolgt Van Leeuwen. "En dat we twee jaar de tijd hebben om te promoveren. Maar nu we een half seizoen onderweg zijn, merk je gewoon dat deze club te groot is voor de eerste divisie. Het is heel Nederlands om de verwachtingen te temperen, maar dat is in onze situatie niet reëel."

De technisch directeur wil benadrukken dat de club zijn lesje heeft geleerd. "Deze uitspraken hebben niks met een gebrek aan nederigheid te maken, want we zijn als club nog steeds nederig na alles wat ons is overkomen. We kennen onze plek. Maar we moeten eruit."

Poll

Wordt FC Twente nog kampioen?

(3675 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws