Uit de gratie bij AZ: 'Alles werd anders toen Van den Brom een paniekaanval kreeg'

Uit de gratie bij AZ: 'Alles werd anders toen Van den Brom een paniekaanval kreeg'

13-01-2019 08:36 Laatste update: 08:47
66

Iliass Bel Hassani hoopt bij FC Groningen weer aan spelen toe te komen. De 26-jarige middenvelder erkent dat hij revanchegevoelens kent ten opzichte van AZ.

"Ik zal AZ laten zien dat ze fout zitten. Dat klinkt misschien egoïstisch, van ikke, ikke, ikke, maar zo is het niet", zegt Bel Hassani in het Dagblad van het Noorden. "Voorop staat dat ik FC Groningen zo snel mogelijk uit de situatie wil helpen waarin de club zit. Degradatie is natuurlijk geen optie."

"De wraakgevoelens naar AZ zijn er natuurlijk wel", vervolgt de Bel Hassani. "Voetbal kan prachtig, maar ook echt waardeloos zijn. Dat heb ik het afgelopen jaar wel gemerkt. Ik herinner me nog scherp de woorden van Frank de Boer toen ik bij Heracles wegging. Hij was helemaal idolaat van het middenveld van toen. Die zijn te goed, zei hij. Iedereen was lovend over ons."

"Ik had genoeg buitenlandse aanbiedingen, maar wilde eerst in Nederland carrière maken", aldus Bel Hassani, die met AZ echter verkeerd gokte. "Alles werd anders toen de trainer een paniekaanval kreeg nadat we een aantal wedstrijden achter elkaar hadden verloren. Van den Brom wilde alleen nog maar lopers en bikkelaars hebben. Dat wilde hij van mij ook maken, maar dat gaat natuurlijk niet."

Bel Hassani raakte uit de gratie. "De clubleiding neemt afstand van je, de staf, de supporters, iedereen. Ik heb echt de bodem gezien in Alkmaar. Ik weet nu hoe vies die afgrond is, daar beneden. Daar wil ik nooit van mijn leven weer naartoe."