Jong Ajax-aanvoerder niet geselecteerd door Ten Hag: Ajax wil de lucht in

Jong Ajax-aanvoerder niet geselecteerd door Ten Hag: "Ajax wil de lucht in"

Gepubliceerd: maandag 14 januari 2019 om 09:21ma 14-01-2019 om 09:21

Laatste update: maandag 14 januari 2019 om 09:28ma 14-01-2019 om 09:28

Teun Bijleveld is aanvoerder van Jong Ajax, maar een debuut in de hoofdmacht van trainer Erik ten Hag lijkt ver weg. Hij mocht afgelopen week niet met Ajax 1 mee op trainingskamp in het Amerikaanse Orlando.

Bijleveld probeert aan de teleurstelling te wennen. "Je mag je er ook niet te druk om maken, want dan gaat het voetbal eronder lijden", reageert de twintigjarige middenvelder in de Volkskrant. "Ik doe gewoon ontzettend mijn best en hoop dat het er nog van komt."

Het feit dat de nadruk steeds meer op resultaat ligt in Amsterdam, dreigt de doorstroming van Jong Ajax naar Ajax 1 te remmen. Ook de jeugdploegen krijgen waar mogelijk externe injecties. Bijleveld: "Dat maakt het in het begin iets moeilijker om een team te vormen. Maar daar zijn we mee bezig."

Na dit seizoen loopt het contract van Bijleveld af, al heeft Ajax een optie op nog een jaar. Hij houdt het aankoopbeleid in de gaten. "Financieel wordt het in de voetbalwereld steeds gekker. Ajax wil de lucht in, meegaan met internationale topclubs. Er zijn echt veel goede spelers. Het positieve: van meetrainen met hen word ik alleen maar beter."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws