Hamstra en Heerenveen straffen Thorsby: 'Ik had geen toestemming gegeven'

Hamstra en Heerenveen straffen Thorsby: 'Ik had geen toestemming gegeven'

Gepubliceerd: maandag 14 januari 2019 om 17:07ma 14-01-2019 om 17:07

Laatste update: maandag 14 januari 2019 om 17:13ma 14-01-2019 om 17:13

Morten Thorsby heeft geen goede beurt gemaakt in Heerenveen. De Noorse middenvelder vertrok begin deze maand zónder toestemming naar Italië om te onderhandelen met Sampdoria - en dat is bij z'n werkgever in het verkeerde keelgat geschoten. Thorsby is inmiddels teruggezet naar het tweede elftal. 

Heerenveen maakte dat maandag bekend. Bij Omrop Fryslan gaf technisch manager Gerry Hamstra tekst en uitleg. "Sampdoria had ons een brief gestuurd waarin stond dat ze interesse hadden in Morten, maar ze hadden geen bod gedaan. Toen Morten bij mij kwam om toestemming te vragen naar Italië te gaan voor de onderhandelingen met Sampdoria, heb ik daar geen toestemming voor gegeven."

"Dat hij toch in het vliegtuig is gestapt en vervolgens belde dat hij later wilde aansluiten in ons trainingskamp vind ik teleurstellend", aldus Hamstra.

In Genua bereikte Thorsby een akkoord met Sampdoria: per 1 juli verkast de 22-jarige Noor transfervrij naar Italië. "Daar ben ik niet teleurgesteld over. Maar wel over het feit dat hij twee dagen niet op komt dagen. Je hoort gewoon op je werk te komen, ik kan ook niet zomaar twee dagen wegblijven van mijn werk."

Lees ook: Heerenveen grijpt in: afwezige Thorsby per direct naar tweede elftal gezet

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws