'Groningen sorteert voor op mogelijk vertrek Doan en richt vizier op Venlo'

'Groningen sorteert voor op mogelijk vertrek Doan en richt vizier op Venlo'

Gepubliceerd: woensdag 16 januari 2019 om 14:58wo 16-01-2019 om 14:58

Laatste update: woensdag 16 januari 2019 om 15:02wo 16-01-2019 om 15:02

FC Groningen volgt VVV-Venlo-middenvelder Tino-Sven Susic, schrijft Voetbal International. De Trots van het Noorden ziet in de 26-jarige middenvelder uit Bosnië een mogelijke opvolger van Ritsu Doan.

VI schrijft over de financiële situatie van VVV. De club presteert onder Maurice Steijn al jaren uitstekend, maar door de lage begroting van 7,5 miljoen euro is de kans klein dat er ieder jaar op Eredivisie-niveau gevoetbald kan worden, vertelde algemeen directeur Marco Bogers volgens het weekblad op de nieuwjaarsreceptie. De uitgifte van aandelen, verbetering van het stadion en het binnenhalen van sponsoren zou VVV financieel kunnen helpen. Vervolgens laat VI de naam van Susic vallen.

'In puur financiële zin zou ook een vertrek van Tino-Sven Susic een opsteker kunnen zijn', aldus VI. De middenvelder wordt naar verluidt al enige tijd in de gaten gehouden door Groningen. Susic is echter niet voor een appel en een ei op te pikken, want VVV wil een 'zevencijferige afkoopsom' hebben voor de middenvelder.

Susic werd afgelopen zomer transfervrij overgenomen van het Belgische Antwerp en is bij VVV een van de smaakmakers van het elftal van Steijn. Susic begon zijn profcarrière in 2012 bij Hajduk Split, waarna hij onder contract stond bij Genk en Maccabi Tel Aviv.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou Susic bij Groningen passen?

(1133 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws