Geen nood, Ajax en Overmars: zes alternatieven uit Zuid-Amerika na Lainez-debacle

Geen nood, Ajax en Overmars: zes alternatieven uit Zuid-Amerika na Lainez-debacle

17-01-2019 15:15 Laatste update: 15:24
45

Het mislopen van het Mexicaanse wonderkind Diego Lainez zorgde afgelopen week voor veel chagrijn in Amsterdam. Ajax en directeur spelersbeleid Marc Overmars hoeven echter niet in de put te zitten. In Zuid-Amerika lopen voldoende spelers rond die een aanwinst kúnnen zijn en op dit moment nog betaalbaar lijken. VoetbalPrimeur ging à la Piet de Visser op onderzoek uit en stelde een lijstje met zes namen op. Geen dank! 

Roberto Alvarado (Cruz Azul) | 20 jaar | Waarde volgens Transfermarkt: 2,5 miljoen euro
Een heerlijk talent van grootmacht Cruz Azul dat op links én rechts inzetbaar is. Alvarado is een linksbenige, pijlsnelle dribbelaar die al vijf interlands voor Mexico op z'n naam heeft staan. Nadeel: Cruz Azul nam hem pas een klein jaar geleden, in mei 2018, over van Club Necaxa. Vraag is dus of een transfer dit jaar al mogelijk is. Marca omschreef Alvarado na een paar fantastische wedstrijden als een 'juweel uit de hemel'. Toe maar. 

Matheusinho (América Mineiro) | 20 jaar | Waarde volgens Transfermarkt: 900.000 euro
Matheus Leonardo Sales Cardoso, geboren in Belo Horizonte, gaat door het leven met de voetbalnaam Matheusinho. Het verkleinwoordje -inho is in zijn geval zeker van toepassing, want de Braziliaanse pingelaar is amper 1.65 meter groot. Bij America Mineiro wordt de jeugdinternational op alle posities achter de spits ingezet. Zijn contract loopt tot eind 2021; volgens Braziliaanse media heeft Matheusinho een afkoopsom van ongeveer vijftien miljoen euro in zijn contract staan. 

Víctor Dávila (CF Pachuca) | 21 jaar | Waarde volgens Transfermarkt: 3,5 miljoen euro
Bij CF Pachuca, de vorige club van PSV-vedette Hirving Lozano, werd Dávila deze maand aan de selectie toegevoegd. De Chileense aanvaller is echt een speler om in de gaten te houden voor ploegen uit Europa. Bij Necaxa deed Dávila het de afgelopen anderhalf jaar fantastisch. Pachuca betaalde liefst tien miljoen euro voor de international. Dávila speelt vaak in de spits, maar kan ook op tien uit de voeten en werd bij Necaxa ook ingezet als hangende linksbuiten. 

Brian Figueroa (UNAM Pumas) | 19 jaar | Waarde volgens Transfermarkt: 400.000 euro
De negentienjarige Figuero is een behendig talent dat bij Pumas de gehele linkerflank bestrijkt. Anderhalf jaar geleden maakte de buitenspeler zijn debuut op het hoogste niveau van Mexico. We hebben flink wat YouTube-video's bekeken van de tiener én even gespiekt in de laatste editie van voetbalgame Football Manager. Figueroa is snel, kan makkelijk een mannetje passeren en heeft bovendien een prachtige voorzet in huis. 

Matías Pellegrini (Estudiantes) | 18 jaar | Waarde volgens Transfermarkt: 1,75 miljoen euro
Eén van de grootste beloftes van het roemruchte Estudiantes, als we de berichten uit Argentinië moeten geloven. Pellegrini, die in maart negentien wordt, is een pure linkspoot die bij zijn club op beide flanken wordt ingezet. Afgelopen week schreef het Zuid-Amerikaanse FOX dat Boca Juniors een oogje heeft op Pellegrini. Hij ligt nog tot medio 2020 vast en heeft een contract tot medio 2020. 

Ulises Cardona (Atlas) | 20 jaar | Waarde volgens Transfermarkt: 800.000 euro
Nog maar een speler uit de Mexicaanse Liga Bancomer MX, al is het maar om aan te geven dat er na het vertrek van Lainez naar Real Betis voldoende pareltjes overblijven. Samen met doelman José Hernández en rechtsbuiten Bryan Garnica wordt Cardona gezien als de grootste talenten van Club Atlas. De twintigjarige jeugdinternational is een klassieke buitenspeler, vastgeplakt aan de zijlijn en strooiend met fraaie voorzetten. Af en toe pikt-ie een lekker goaltje mee. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie