'Aardverschuiving in Amsterdam: Ajax kan 25 miljoen euro krijgen voor Tadic'

'Aardverschuiving in Amsterdam: Ajax kan 25 miljoen euro krijgen voor Tadic'

Gepubliceerd: vrijdag 18 januari 2019 om 10:48vr 18-01-2019 om 10:48

Laatste update: vrijdag 18 januari 2019 om 10:55vr 18-01-2019 om 10:55

In navolging van David Neres kan ook Dusan Tadic rekenen op belangstelling uit China. Het ambitieuze Hebei China Fortuna heeft een miljoenenbedrag over voor de aanvaller van Ajax, die sinds de zomer in Amsterdam speelt.

Het Servische Mozzart Sport pakt vrijdag uit met het nieuws dat Tadic in de concrete belangstelling staat van Hebei China Fortuna. De Chinese club zou een bod van 25 miljoen euro neergelegd in Amsterdam. Ajax-directeur Marc Overmars wil in de winterstop geen basisspelers laten vertrekken en is naar verluidt niet gevoelig voor de interesse.

Ajax nam Tadic afgelopen zomer voor 11,4 miljoen euro over van Southampton. In Amsterdam bleek de dertigjarige international van Servië een schot in de roos. Hij maakte tien goals in de Eredivisie en liefst vijf in de groepsfase van de Champions League. Ook gaf Tadic in totaal zes assists.

Bij het ambitieuze Hebei China Fortuna staan al twee grote namen onder contract: Javier Mascherano en Ezequiel Lavezzi. De club eindigde vorig seizoen op de zesde plaats in de Chinese Super League. Chris Coleman, voormalig bondscoach van Wales, is er hoofdtrainer.

Ondanks het feit dat Overmars niet wil verkopen sluit Mozzart Sport, dat spreekt van een 'aardverschuiving in Amsterdam', niet uit dat Tadic de overstap maakt naar China. Hebei China Fortuna heeft in het verleden vaker grote transfersommen betaald. Tadic beschikt bij Ajax over een contract tot medio 2022. Neres blijft overigens bij Ajax, ondanks een megabod van Guangzhou Evergrande.

Poll

Stelling: 25 miljoen euro is te weinig voor Tadic

(8976 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws