Koploper Den Bosch wint opnieuw, puntenverlies Sparta, afstraffing Jong Ajax

18-01-2019 22:06
62

Koploper FC Den Bosch heeft de Keuken Kampioen Divisie hervat met een ruime zege op TOP Oss. Van alle titelconcurrenten verloor alleen Sparta punten.

FC Den Bosch - TOP Oss 3-0
Het ging zeker niet vanzelf voor Den Bosch, dat een succesvol eerste seizoenshelft achter de rug heeft. Pas in de tweede helft wist de ploeg van Wil Boesen weg te lopen bij de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie. Daar zorgde Stefano Beltrame voor, die in minuut 58 en 66 trefzeker was.

Een kwartier voor tijd bracht Sven Blummel de beslissing, op aangeven van huurling Vincent Vermeij. Den Bosch heeft nu 46 punten uit 21 wedstrijden verzameld. FC Twente hijgt echter in de nek van de koploper en heeft nog steeds twee punten minder.

FC Twente - Jong FC Utrecht 1-0
Twente moest thuis winnen om in het spoor van koploper Den Bosch te blijven. Het voetbal van de ploeg van Marino Pusic is al een tijdje niet om over naar huis te schrijven en ook tegen Jong FC Utrecht werd het publiek niet bepaald getrakteerd op spektakel, al kregen de Tukkers in de beginfase een aantal grote mogelijkheden. Matthew Smith maakte in de dertiende minuut de enige treffer van de wedstrijd.

Jong Utrecht werd in de tweede helft gevaarlijker, maar in de problemen kwam Twente nauwelijks. De ploeg van Pusic slaagde er echter niet in om een vuist te maken en de wedstrijd te beslissen. Gewonnen werd er wel, waardoor de achterstand op Den Bosch twee punten blijft.

Sparta - Roda JC 2-2
Sparta is 2019 niet lekker begonnen door een remise tegen Roda JC. Daardoor zakken de Rotterdammers twee plaatsen op de ranglijst. Sparta kwam via Bart Vriends al na twee minuten op voorsprong en na de goal van Mohamed Rayhi in de negentiende minuut leek de ploeg van Henk Fraser een makkelijke avond tegemoet te gaan.

Het liep anders, want nog voor de rust maakte goalgetter Mario Engels het duel weer spannend. Diezelfde Engels fabriceerde vlak na rust zelfs de gelijkmaker, waardoor Sparta vol aan de bak moest. De derde treffer was dichtbij voor de Rotterdammers, maar viel niet. Aan de andere kant liet ook Roda kansen op meer liggen.

Go Ahead - Almere City 2-1
Goudhaantje Thomas Verheydt heeft Go Ahead Eagles de eerste overwinning van 2019 bezorgd. De mannen van John Stegeman stonden lang op 1-1, tot Verheydt werd ingebracht. De cultspits maakte dertig seconden na zijn entree het winnende doelpunt van de wedstrijd. Dat gebeurde in minuut 75.

Almere nam in Deventer brutaal de leiding via Niek Vossebelt, die in de 28e minuut een strafschop benutte. Paco van Moorsel repareerde de achterstand twaalf minuten later. Go Ahead speelde alles of niets om in het spoor van Den Bosch te blijven en zag hoe Verheydt de drie punten binnen wist te slepen met een intikkertje, dertig seconden na zijn invalbeurt.

RKC Waalwijk - Jong Ajax 4-1
Jong Ajax is vrijdagavond hard uitgegleden bij RKC Waalwijk: 4-1. De vier tegentreffers van de Amsterdammers vielen allemaal voor de rust. Jong Ajax deed 22 minuten lang mee in de wedstrijd, tot Sylla Sow voor de openingstreffer zorgde. Daarna ging het hard. Een paar minuten later maakte Anas Tahiri er 2-0 van, waarna Sow ook zijn derde treffer van de wedstrijd maakte. Stijn Spierings zorgde in minuut 35 zelfs voor de 4-0.

De wedstrijd was allang beslist, maar toch besloot trainer Michael Reiziger aanvallend te wisselen. Dat leverde weinig resultaat op, al zorgde Sven Botman twintig minuten voor tijd voor de eretreffer. Jong Ajax staat achtste, RKC tiende.