'Ajax moet vrezen voor vertrek van Overmars: directeur op shortlist van Arsenal'

'Ajax moet vrezen voor vertrek van Overmars: directeur op shortlist van Arsenal'

Gepubliceerd: zaterdag 19 januari 2019 om 08:40za 19-01-2019 om 08:40

Laatste update: zaterdag 19 januari 2019 om 08:55za 19-01-2019 om 08:55

Ajax dreigt Marc Overmars kwijt te raken. Volgens Voetbal International is de 45-jarige directeur spelersbeleid van de Amsterdammers in beeld bij Arsenal.

Overmars staat op een shortlist van namen die in aanmerking komen om Sven Mislintat op te volgen, zo schrijft VI. De huidig technisch directeur zou een jaar na zijn komst van Borussia Dortmund alweer willen vertrekken uit Londen. Volgens Engelse media ziet de Duitser geen toekomst bij The Gunners en staat hij nadrukkelijk in de belangstelling van Bayern München.

Overmars is sinds de zomer van 2012 directeur spelersbeleid bij Ajax, waar hij nog een contract tot medio 2020 heeft. De 86-voudig international kreeg in zijn beginperiode de bijnaaam 'Marc Netto', omdat hij de hand op de knip hield. De laatste jaren trok Overmars evenwel de portemonnee voor spelers als Hakim Ziyech, David Neres, Dusan Tadic en Daley Blind.

Dat bleken stuk voor stuk voltreffers, net als onder meer Davinson Sánchez. Met enkele klappers op de transfermarkt droeg Overmars bij aan de financieel sterke positie van Ajax. Aan de andere kant sloeg de directeur spelersbeleid ook een paar keer de plank mis. Mateo Cassierra en Luis Orejuela kwamen voor miljoenenbedragen over uit Colombia, maar konden geen indruk maken. 

Ook wacht Overmars, als samensteller van de eerste selectie, al vier jaar op een prijs in Amsterdam. Na Marcel Brands zou hij de tweede Nederlandse beleidsbepaler in de Premier League kunnen worden. Hij was als speler tussen 1997 en 2000 actief bij Arsenal.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws