AZ maakt dankzij blunderende Jensen in de eerste helft het verschil tegen Utrecht

19-01-2019 20:17
83

AZ heeft goede zaken gedaan in de subtop van de Eredivisie. De Alkmaarders wonnen in eigen stadion met 3-0 van FC Utrecht door doelpunten van Ricardo van Rhijn, Mats Seuntjens en Calvin Stengs. De eerste twee goals kwamen tot stand na een blunder van Utrecht-doelman Jensen.

Het onderhoudende duel tussen de nummer vijf en de nummer zeven van de ranglijst werd vlak voor rust opengebroken door de thuisploeg. Ricardo van Rhijn kreeg gelegenheid om uit te halen vanaf een meter of twintig en Utrecht-doelman David Jensen werd daar volledig door verrast.

Waar de Deen er bij de eerste tegentreffer onzeker uitzag was de 2-0 van AZ een regelrechte blunder. Mats Seuntjens produceerde een rollertje vanaf de rand van het strafschopgebied, maar Jensen liet de bal knullig tussen zijn benen door lopen.

Dit bericht bekijken op Instagram

GOAL! ⚽ 42' Mats #Seuntjens 2-0! #az #fcutrecht #azutr #eredivisie @mseuntjens20

Een bericht gedeeld door Voetbal (@dutchfooty) op

In de tweede helft probeerde Advocaat met Jean-Christophe Bahebeck, die in de ploeg kwam voor Nick Venema, een ommekeer te bewerkstelligen. De Domstedelingen, waar Riechedly Bazoer de hele wedstrijd op de bank bleef, kwamen er echter niet meer aan te pas. Calvin Stengs verzorgde namelijk in blessuretijd met een fraaie solo het slotakkoord voor AZ en daarmee was de verdiende overwinning voor AZ een feit. Door de zege van AZ komen de Alkmaarders op gelijke hoogte met Utrecht en moet de ploeg van Advocaat de vierde plaats aan Vitesse laten.