'Heb gezegd dat ik een of twee jaar langer in Nederland had moeten blijven'

'Heb gezegd dat ik een of twee jaar langer in Nederland had moeten blijven'

20-01-2019 07:24 Laatste update: 08:18
9

Ryan Babel keert zondag bij Fulham na negen jaar terug in de Premier League. Van 2007 tot 2010 speelde de Oranje-international voor Liverpool, waar hij niet volledig tot wasdom kwam. 

"Van buiten ben ik niet veel veranderd", vertelt Babel aan The Guardian. "Ik heb zoveel gedaan in mijn carrière, maar een klein deel van mij zegt dat ik nog onafgeronde zaken heb in de Premier League. Het is een goede uitdaging voor me en ik wil deze kans pakken om te zien hoe ik het nu doe."

Babel kwam over van Ajax, waar hij doorbrak. "Ik heb in eerdere interviews gezegd dat ik misschien een of twee jaar langer in Nederland had moeten blijven. Ik woonde bij mijn ouders, dus het was de eerste keer dat ik op mezelf woonde en ook nog in het buitenland. Er komen veel dingen op je af: ander land, andere cultuur. Je bent praktisch alleen en je moet zorgen dat je er zo goed mogelijk mee omgaat. Dat was bij mij niet altijd het geval."

Babel maakte in Engeland kennis met de schrijvende pers. De aanvaller kwam er niet altijd even goed vanaf. Hij was naast het voetbal veel bezig met muziek. Toen de aanvaller even minder presteerde, werd dat aan elkaar gekoppeld. "Dat werd vervolgens uit zijn verband getrokken, dat ik meer daar mee bezig was dan met voetbal. Natuurlijk niet. Ik wilde me gewoon ontwikkelen en had de begeleiding nodig om een betere speler te worden. Dat gebeurde niet. Door een hoop verschillende redenen heb ik nooit mijn potentie kunnen laten zien."

Babel wordt door Fulham tot het einde van het seizoen gehuurd van zijn Turkse werkgever Besiktas. Zondagmiddag is Tottenham Hotspur de tegenstander.