'Dreun voor Arnautovic: deal van 50 miljoen en 350.000 euro per week ketst af'

'Dreun voor Arnautovic: deal van 50 miljoen en 350.000 euro per week ketst af'

20-01-2019 14:19 Laatste update: 14:37
24

Een dreun voor Marko Arnautovic. Volgens diverse media gaat de megatransfer van de West Ham United-spits naar China niet door. Arnautovic (29) kon bij Guangzhou Evergrande een slordige 350.000 euro per week (!) gaan verdienen. 

De international van Oostenrijk en zijn broer - tevens zijn zaakwaarnemer - maakten er de afgelopen twee weken geen geheim van dat Arnautovic dolgraag in wilde gaan op het duizelingwekkende aanbod uit China. West Ham sloeg echter meerdere aanbiedingen af en liet zelfs in een officieel statement weten dat Arnautovic níet verkocht ging worden - tot boosheid en verdriet van het enfant terrible. 

Wedden

Meer odds

Omdat de voormalig spits van FC Twente, Internazionale, Werder Bremen en Stoke City zaterdag ontbrak tegen Bournemouth, gingen fans en media er van uit dat een transfer dichterbij was gekomen. Niets is echter minder waar: volgens onder meer The Daily Mail heeft Guangzhou nu besloten om af te zien van de deal. 

De club van trainer Fabio Cannavaro had een bod van ruim vijftig miljoen euro uitgebracht in Londen, maar kijkt nu naar alternatieven voor Arnautovic. De transfermarkt in China is nog zo'n zes weken open. In Europa sluit de markt op 31 januari.