Van Egmond baalt van beslissing Gözübüyük: Ben ik het niet mee eens

Van Egmond baalt van beslissing Gözübüyük: "Ben ik het niet mee eens"

20-01-2019 20:28
89

Serdar Gözübüyük staat nog steeds achter zijn beslissing om sc Heerenveen geen strafschop te geven tegen Ajax. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond vindt echter dat de Turkse arbiter dat wél had moeten doen.

"Strafschop", zegt Van Egmond duidelijk tegen FOX Sports. "Het is een terechte ingreep van de VAR, want die doet z'n werk. De VAR laat het vervolgens over aan de scheidsrechter. Die vindt het kennelijk niet voldoende voor een strafschop, maar daar ben ik het niet mee eens."

Dat Ajax de topclub is, is volgens Van Egmond geen argument. "Als het goed is maken de mannen die afweging niet. Hij vroeg zich waarschijnlijk af of het verwijtbaar was of een voetbalactie. Dat kan allemaal. Hij heeft recht op een eigen mening. Daar staan ze ook voor: de wedstrijd goed fluiten en leiden. Dat doe je op basis van je eigen kwaliteiten. Wij vinden er ook wat van. In dit geval vind ik het een verkeerde beslissing."

Van Egmond geeft aan dat hij baalt van de beslissing van Gözübüyük. "De mannen hebben het over het algemeen goed gedaan, maar ik vind het jammer dat het beeld bepaald wordt door één verkeerde beslissing. We verwachten van onze topscheidsrechters in zulke momenten toch beslissingen. Dan is het heel vervelend als het niet lukt."

Reactie Gözübüyük
"Ik vond het te licht voor een penalty, ook door de manier waarop hij (Sam Lammers, red.) viel. Hij kon niet meer naar de bal. De bal ging de andere kant op. Ik vond het te zwaar om hier een penalty voor te geven."

Gözübüyük krijgt tijdens het interview met FOX te horen dat Van Egmond het dus wél een strafschop vindt. "Dat respecteer ik. Ik blijf in ieder geval bij m'n mening. De een vindt het wel een penalty, de ander niet. Het is interpretatie. Hij raakt hem, er is contact, hij kon hem er niet meer inschieten..Ook door de manier waarop hij valt, kan ik er mee leven dat ik hem niet heb gegeven."

No Poll