Fortuna Sittard kiest nieuwe aanvoerder: 'Hij spreekt zeven talen, ideaal'

Fortuna Sittard kiest nieuwe aanvoerder: 'Hij spreekt zeven talen, ideaal'

21-01-2019 13:56
12

Michael Pinto is de nieuwe aanvoerder van Fortuna Sittard. Hij neemt de band over van Wessel Dammers, die in de winterstop zwaar geblesseerd raakte.

Dammers scheurde de voorste kruisband in zijn rechterknie af en komt dit seizoen niet meer in actie. Fortuna Sittard-trainer René Eijer moest daardoor op zoek naar een alternatief. De keuze is gevallen op Pinto, die volgens Eijer een belangrijke rol vervult binnen de ploeg.

Wedden

Meer odds

"Omdat hij een vaderfiguur in de groep is", legt de Fortuna-trainer uit aan De Limburger. "Hij spreekt zeven talen, dus voor ieder probleem komen ze automatisch bij 'Mika' uit. Hij kan iedereen bereiken in het veld, dus ik vind het een ideale aanvoerder."

Voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap (5-1) was er nog onduidelijkheid over de nieuwe Fortuna-captain. Bij de informatie die de verzamelde pers kreeg stond dat doelman Alexei Koselev de band zou dragen. Even later werd de naam van Mark Diemers gecommuniceerd door de NOS. Het was echter Pinto die vlak voor de aftrap de toss deed.