'Hij is volmaakt tweebenig. Ja, Lammers wordt de eerste spits van PSV'

'Hij is volmaakt tweebenig. Ja, Lammers wordt de eerste spits van PSV'

21-01-2019 17:34
84

Geert Brusselers, voormalig trainer van PSV O19, weet het zeker: Sam Lammers wordt in de toekomst spits van PSV 1. Brusselers zegt dat in gesprek met Omroep Brabant. 

Lammers is dit seizoen door PSV verhuurd aan sc Heerenveen. Daar maakte de 21-jarige aanvaller veel indruk, met acht goals en drie assists in zestien optredens. Zondag was het twee keer raak tegen Ajax. "Ja, Lammers wordt de toekomstige spits van PSV", aldus Brusselers, die in de jeugdopleiding in Eindhoven samenwerkte met het talent. 

"Ik volg hem nu nog steeds en je ziet aan alles dat hij beter is geworden. Ik zie een volwassen Sam, die volmaakt tweebenig is en daar bovenop ook nog eens extreem technisch is."

Lammers is in de ogen van de coach een 'complete' spits. "Dat is hij van nature. Je kunt veel met hem. Hij is geen echte ouderwetse nummer negen. Maar hij kan een man passeren, als aanspeelpunt fungeren en het belangrijkste: doelpunten maken."

Traag is de Heerenveen-aanvaller zéker niet, weet Brusselers. "Hij is echt niet langzaam. Natuurlijk, hij is geen explosief snelle speler. Maar aan de bal is hij echt snel. Wat ook een voordeel is bij Lammers, is dat zijn eerste aanname vrijwel altijd goed is. Dat scheelt heel veel tijd."

No Poll