'Slecht nieuws voor Lamprou: Ajax achter de schermen bezig met andere keeper'

'Slecht nieuws voor Lamprou: Ajax achter de schermen bezig met andere keeper'

21-01-2019 20:59 Laatste update: 21:01
212

Volgens Valentijn Driessen van De Telegraaf is Ajax achter de schermen bezig met het binnenhalen van een andere keeper. De recente optredens van Kostas Lamprou heeft de Amsterdamse directie aan het denken gezet.

Lamprou is de kop van jut na het 4-4 gelijkspel tegen sc Heerenveen van zondagmiddag. De Griekse sluitpost kreeg vijf minuten voor de start van de wedstrijd te horen dat hij André Onana moest vervangen, die ziek is. Lamprou kreeg vier treffers tegen en liet niet zijn beste indruk achter. Velen vinden dat Ajax niet door kan gaan met Lamprou als tweede keeper.

"Ze zijn ook bezig. Ze hebben vandaag beraad gehad over hoe ze hiermee doorgaan en óf ze hiermee doorgaan", zegt Driessen maandagavond bij Veronica Inside. "Van der Sar heeft van de week meegetraind, maar toen heeft hij ook die Lamprou gezien. Toen had hij ook aan de bel moeten trekken en moeten zeggen dat deze jongen echt te klein is. Tegen Flamengo in Amerika maakte hij ook twee ketsers en nu weer."

Driessen meldt dat Ajax een andere keeper naar Amsterdam wil halen. "Ze willen nu toch echt een keeper gaan huren, voor de rest van het seizoen. De naam van Stekelenburg viel, maar dat kan ik me nauwelijks voorstellen. Die heeft nu al twee jaar niet gekeept en verdient een dik salaris."

Vervolgens komt Driessen met een suggestie. "Ik zou die gozer van AEK Athene halen (Vasilio Barkas, red.). Hij heeft ook Nederlands bloed. Je kunt afspreken dat hij tot het einde van het seizoen op de bank gaat zitten. Onana wil aan het einde van het seizoen weg. Dan kan hij hem opvolgen. Dat hebben ze met Magallán ook gedaan. Hij komt erin als De Ligt vertrekt."

Lees ook: Ajax op zoek naar tweede doelman: acht kandidaten voor Ten Hag en Overmars