Vormer liet miljoenendeal schieten: 'Ik kon daar zeker vijf keer meer verdienen'

Vormer liet miljoenendeal schieten: 'Ik kon daar zeker vijf keer meer verdienen'

21-01-2019 23:28
27

Ruud Vormer kon afgelopen zomer een miljoenentransfer maken naar Saudi-Arabië, maar de middenvelder van Club Brugge besloot in België te blijven. Dat had te maken met zijn gezin.

"Ik kon deze zomer vertrekken naar Saudi Arabië", zegt Vormer bij Extra Time. "Ik kon daar zeker vijf keer meer verdienen dan hier. Soms moet je keuzes maken, maar geld is niet alles. Ik heb ook een gezin, met twee kindjes. En mijn vrouw heeft hier ook een job. We zitten gewoon goed."

Vormer werd dit seizoen naar de bank verwezen door Club Brugge-trainer Ivan Leko. Dat zette hem aan het denken. "Ik heb er toen wel aan getwijfeld. Als je op het 'bankie' zit in Lokeren, dan denk je toch: wat zit ik hier? Ik wil elke wedstrijd voetballen. Dan dacht ik toch wel even terug aan Saudi-Arabië."

Oranje
Vormer vertelt ook over Oranje. Bondscoach Ronald Koeman sprak een paar maanden geleden zijn teleurstelling uit over het feit dat de middenvelder zich afmeldde bij Oranje. Vormer voelde zich niet fit.

"Koeman heeft genoeg keuzes op het middenveld. Ik wilde heel graag gaan, maar had veel last van mijn lies. Ik heb al mijn hele carrière last van pubalgie. Ik moet echt 100% zijn om mee te kunnen doen met het Nederlands elftal. Ik geniet wel van die jongens. Duitsland, Frankrijk... Dat doe je niet zomaar. Ze doen het heel mooi."

No Poll