Lofzang over Van Dijk: 'Eerlijk gezegd zou ik hem boven Terry en Stam zetten'

Lofzang over Van Dijk: 'Eerlijk gezegd zou ik hem boven Terry en Stam zetten'

Gepubliceerd: dinsdag 22 januari 2019 om 08:24di 22-01-2019 om 08:24

Virgil van Dijk kan uitgroeien tot de beste verdediger ooit in de Premier League. Dat stelt Gary Gillespie, die zelf drie keer landskampioen werd met Liverpool. Hij schat de Oranje-aanvoerder nu al hoger in dan Rio Ferdinand, John Terry én Jaap Stam.

"Vaak word mij gevraagd: waar staat Van Dijk ten opzichte van Terry, Ferdinand en Stam, drie van de beste verdedigers in de Premier League-geschiedenis. Maar eerlijk, met zijn kwaliteiten en techniek zou ik Van Dijk bovenaan zetten", zegt Gillespie, zelf een oud-verdediger, in The Daily Mirror. "Hij heeft echt alles. Maar om een levende legende te worden moet je succesvol zijn en prijzen winnen."

"Terry en Ferdinand hadden immense kwaliteiten, maar ze hielden het ook lang vol", legt de voormalig Schots international uit. "Virgil, is technisch waarschijnlijk de beste, maar hij moet het laten zien met prijzen." Volgens Gillespie is de Nederlander uit het goede hout gesneden, aangezien hij aangaf veel op te steken van gesprekken met Liverpool-legende Kenny Dalglish.

"Ik las dat interview van Van Dijk, waarin hij het had over oud-spelers zoals Kenny, Graeme Souness en Phil Neal, en het is duidelijk dat hij het snapt", stelt Gillespie. "Zij werden legendes vanwege hun drang om prijzen te winnen en ze slaagden daarin. Ik weet zeker dat Van Dijk hetzelfde voelt. Het huidige Liverpool heeft sterke karakters die prijzen kunnen winnen."

Poll

Wordt Van Dijk de beste verdediger ter wereld?

(2646 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws