Higler probeerde Gözübüyük te sturen: 'Als je dit niet ziet, snap je er niks van'

Higler probeerde Gözübüyük te sturen: 'Als je dit niet ziet, snap je er niks van'

Gepubliceerd: dinsdag 22 januari 2019 om 10:09di 22-01-2019 om 10:09

Laatste update: dinsdag 22 januari 2019 om 17:54di 22-01-2019 om 17:54

Dennis Higler heeft er alles aan gedaan om scheidsrechter Serdar Gözübüyük erop te wijzen dat sc Heerenveen-spits Sam Lammers zondag een strafschop verdiende. De arbiter besloot echter ook na het zien van de beelden geen penalty te geven.

Het was het meest besproken VAR-moment van het weekend: Lammers ging bij een 3-3 stand naar de grond nadat Ajax-doelman Kostas Lamprou vol met hem in botsing kwam. Op advies van Higler bekeek Gözübüyük de beelden, maar besloot hij alsnog geen strafschop te geven.

De KNVB deelde maandag beelden van de communicatie tussen Higler en Gözübüyük. "Wat mij opviel was dat Higler heel erg nadrukkelijk probeerde uit te leggen dat dit gewoon een penalty was. En had hij maar geluisterd", aldus analist Kenneth Perez bij Natafelen op FOX Sports. Volkskrant-journalist Willem Vissers valt Perez bij. "Higler zegt eigenlijk: het is wel een penalty. Die probeert hem te sturen. Die zegt eigenlijk: als je dit niet ziet, snap je er niks van."

"In eerste instantie dacht ik ook: Lammers valt heel erg theatraal", vervolgt Perez. "Daarom denk ik dat Gözübüyük dacht: dit is te licht. Maar als je dan de herhaling ziet, is dit gewoon duidelijk. Hij komt te laat en overal op het veld had hij voor een overtreding gefloten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Had Lammers een penalty moeten krijgen?

(6504 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws