Belgische arbiters niet meer welkom in Gent: tickets doorgegeven aan Utrecht-fans

Belgische arbiters niet meer welkom in Gent: tickets doorgegeven aan Utrecht-fans

Gepubliceerd: dinsdag 22 januari 2019 om 20:47di 22-01-2019 om 20:47

De Belgische topper tussen Anderlecht en AA Gent van zondagmiddag werd ontsierd door rellen, waar ook hooligans van FC Utrecht bij betrokken waren. Drie leden van de harde Utrecht-kern wisten de Ghelamco Arena binnen te komen dankzij drie Belgische scheidsrechters.

Deze kunnen, vanwege hun verdiensten voor de Belgische voetbalbond, gratis naar wedstrijden in de Jupiler Pro League. Veiligheidscoördinator Dirk Piens laat echter aan Het Nieuwsblad weten dat de verschafte tickets 'strikt persoonlijk zijn'. "Ze mogen zeker niet gebruikt worden om Nederlandse supporters ons stadion binnen te loodsen."

De bewuste scheidsrechters zijn dan ook tot medio 2020 niet welkom in het stadion van AA Gent. "Ik heb twee van de drie scheidsrechters al aan de lijn gehad en ze begrepen onze beslissing", reageert Piens. "Ze ontkennen wel dat ze wisten waar die tickets voor zouden worden gebruikt."

De veiligheidscoördinator baalt van alle ongeregeldheden bij zijn club. "Ik doe veel voor die gasten en we hebben bijna dagelijks contact. Waarom hebben ze me niet gezegd dat die Nederlanders kwamen?", vraagt hij zich af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws