Heitinga roemt 'Brobeast': 'Snelste speler bij Ajax, springt hoger dan Ronaldo'

Heitinga roemt 'Brobeast': 'Snelste speler bij Ajax, springt hoger dan Ronaldo'

25-01-2019 12:14
81

De ene na de andere speler van Ajax wordt in verband gebracht met een transfer naar een buitenlandse (top)club. John Heitinga, trainer van Ajax O19, wijst naar de jeugdopleiding als verklaring voor het Amsterdamse succes.

De megatransfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona was voor ESPN reden om zich te melden op De Toekomst. Daar sprak het Amerikaanse tv-stadion met Heitinga. "Eens in de zoveel tijd zie je een speler met iets speciaals voorbijkomen", aldus de 87-voudig international, die Matthijs de Ligt als voorbeeld neemt. "Hij weet wat hij nodig heeft en hoe hij zichzelf moet prepareren. Hij is echt de aanvoerder en de baas."

Gevraagd naar de zestienjarige Brian Brobbey, volgens ESPN ook wel 'The Brobeast' genoemd, antwoordt Heitinga: "Hij is de snelste speler bij Ajax. Hij sprint dertig meter in 3,7 seconden, is zestien, weegt 91 kilo, zijn vetpercentage is laag en zijn sprongen met één been zijn hoger dan die van Cristiano Ronaldo. We hebben hier alles om de spelers te testen." Brobbey speelt in Ajax O19, dat sinds dit seizoen onder leiding staat van Heitinga.