Swart blikt vooruit op Klassieker: 'Als we vijf punten achter komen, is het over'

Swart blikt vooruit op Klassieker: 'Als we vijf punten achter komen, is het over'

25-01-2019 17:00
70

Sjaak Swart ziet de Klassieker nog altijd als dé wedstrijd van het jaar. Mister Ajax stelt dat de sfeer rondom deze wedstrijd in de loop der jaren wel is veranderd en merkt dat ook aan nieuwelingen die bij Ajax komen.

Bennett van Fessem
AMSTERDAM

"De Klassieker is altijd apart, maar het is heel anders dan vroeger", stelt Swart voor de camera van VoetbalPrimeur. "Als je toen Ajax - Feyenoord of Feyenoord - Ajax had, waren ze drie weken van tevoren al bezig in de krant. Nu is het twee dagen van tevoren: oh ja, we hebben de Klassieker nog. Het is anders geworden."

"Een hoop jongens die hier voor het eerst komen weten echt niet wat een Klassieker is", vervolgt Swart. "Als je Neres vraagt wat een Klassieker is, dan weet hij dat niet. En zo zijn er nog meer."

Ajax moet zondag winnen in de Kuip om te voorkomen dat de achterstand op PSV verder oploopt. Volgens Swart is punten verspelen dodelijk voor Ajax. "Als we vijf punten achter komen, is het over." Daarmee zou het seizoen van Ajax mislukt zijn, vindt hij. "Ja, dat vind ik uiteindelijk wel dan. Als je je zo makkelijk laat wippen, dan is PSV kampioen."

Bekijk de volledige Klassieker-special van VoetbalPrimeur hieronder.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie