Twente lijstaanvoerder in de Keuken Kampioen Divisie na driepunter in Almere

Twente lijstaanvoerder in de Keuken Kampioen Divisie na driepunter in Almere

Gepubliceerd: zaterdag 26 januari 2019 om 21:59za 26-01-2019 om 21:59

FC Twente heeft met een 3-1 zege op bezoek bij Almere City de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie gegrepen. De Tukkers zegevierden door doelpunten van Aitor Cantalapiedra, Tom Boere en Nacho.

Door de 2-0 nederlaag van FC Den Bosch bij FC Eindhoven vrijdagavond wist FC Twente dat het met een zege de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie kon overnemen van de Bosschenaren. Dat leek de ploeg van Marino Pusic zich goed in de oren te hebben geknoopt, want al na acht minuten lag de openingstreffer in het netje. Aitor Cantalapiedra zorgde voor een topstart: 1-0.

De Spanjaard van FC Twente bleef ook na zijn goal uitblinken. Nadat hij eerst zelf op de lat schoot vond hij tien minuten voor rust de vrijstaande Tom Boere, die de voorsprong voor de Tukkers verdubbelde. De koppositie kon Twente bijna niet meer ontgaan, maar vlak na de pauze maakte Stijn Meijer met een knappe kopbal de 2-1 en werd het duel toch nog spannend.

Even later had het er alle schijn van dat de thuisploeg een strafschop verdiende toen Twente-doelman Joël Drommel de aanstormende Meijer aantikte, maar scheidsrechter Blank weigerde de bal op de stip te leggen. Een cruciale beslissing, zo bleek later, want twintig minuten voor tijd beslisten de Tukkers via Nacho het duel. Door de driepunter neemt FC Twente de leiding in de Keuken Kampioen Divisie en koestert het nu een voorsprong van een punt op FC Den Bosch.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws