VP's Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier, één PSV'er, duo's AZ en PEC

VP's Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier, één PSV'er, duo's AZ en PEC

Gepubliceerd: maandag 28 januari 2019 om 09:00ma 28-01-2019 om 09:00

Feyenoord is door de indrukwekkende 6-2 zege op Ajax hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De Rotterdammers vaardigen vier spelers af. Ook onder meer PSV, AZ en PEC Zwolle zijn present. 

Sergio Padt (FC Groningen)
Heeft een moeilijke tijd achter de rug, zowel persoonlijk als met zijn club. Zaterdagavond stond hij er weer. Door een paar fraaie reddingen van Padt hield Groningen nog bijna een punt over aan het duel met PSV.

Jeremiah St. Juste (Feyenoord)
Zo kort en dramatisch als zijn eerste Klassieker van het seizoen was, zo lang en uitstekend was zijn tweede. De rechtsback van Feyenoord speelde Dusan Tadic vakkundig uit de wedstrijd.

Thomas Lam (PEC Zwolle)
2019 had niet beter kunnen beginnen voor PEC Zwolle. De ploeg van trainer Jaap Stam won zaterdag ook de tweede wedstrijd van het jaar, mede door het verdedigende werk van Lam.

Calvin Verdonk (Feyenoord)
Koos een goed moment uit voor zijn beste wedstrijd van het seizoen: in De Kuip tegen Ajax. Hij heerste - toch wel verrassend - aan de linkerkant en was op geen fout te betrappen.

Jens Toornstra (Feyenoord)
Als het erom gaat, kan Feyenoord altijd rekenen op Toornstra. Het loopwonder uit Leiderdorp was tegen Ajax goed voor een schitterend doelpunt en liefst drie assists.

Adam Maher (AZ)
AZ staat de laatste weken als een huis. Dat kan niet los worden gezien van Maher, die voor het eerst in lange tijd weer in topvorm verkeert. Strooide met heerlijke passjes tegen sc Heerenveen.

Anco Jansen (FC Emmen)
De man of the match bij FC Emmen, dat met vier punten in twee duels erg goed is begonnen aan de tweede seizoenshelft. Met twee piekfijne assists had Jansen een groot aandeel in de zege op VVV-Venlo.

Oussama Idrissi (AZ)
Ging zondag (en waarschijnlijk ook maandag nog) de hele wereld over met zijn curieuze doelpunt tegen Heerenveen. Zag dat doelman Warner Hahn niet stond op te letten en krulde zijn corner in één keer binnen.

Hirving Lozano (PSV)
Scoorde twee keer tegen FC Groningen en bereikte daarmee, na anderhalf jaar in dienst van PSV, de grens van dertig doelpunten in de Eredivisie. Zonde dat hij uitviel met een hoofdblessure.

Lennart Thy (PEC Zwolle)
Graag een applaus voor het transferbeleid van PEC Zwolle deze winter. Vorige week was nieuwkomer Pelle Clement de uitblinker tegen Feyenoord en tegen Heracles was het de beurt aan Thy.

Robin van Persie (Feyenoord)
Kan hij niet als-je-blieft nog een jaartje doorgaan? Nog steeds een klasse apart en de beste man op het veld tijdens de Klassieker. De lach stond op het gezicht van Van Persie gebeiteld.

(Ruben Winkels / VoetbalPrimeur)

Poll

Wie was dit weekend de beste?

(2594 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws