Koeman aandachtig toeschouwer in Eindhoven: 'Of ik er bij hoor, is aan anderen'

Koeman aandachtig toeschouwer in Eindhoven: 'Of ik er bij hoor, is aan anderen'

28-01-2019 08:53
26

Onder het toeziend oog van bondscoach Ronald Koeman keepte Sergio Padt een ijzersterke wedstrijd tegen PSV (2-1). De doelman van FC Groningen werd na het veelbesproken treinincident niet meer opgeroepen voor het Nederlands elftal.

"De laatste keer dat we elkaar gesproken hebben was kort na het incident", zegt Padt, die ook te horen kreeg dat hij fitter moest worden om in aanmerking te komen voor Oranje, in het Dagblad van het Noorden. "Of ik er op dit moment wel of niet bij hoor, laat ik in het midden. Dat is aan anderen. Ik kan het alleen maar op het veld laten zien en ben blij met mijn goede wedstrijd tegen PSV."

"Ik zal van mijn kant alles doen om te bewijzen dat ik erbij hoor, maar één zwaluw maakt wat mij betreft nog geen zomer", vervolgt Padt over zijn sterke optreden. "Nu heeft iedereen het erover, maar over twee weken ziet de buitenwereld alleen maar een nederlaag staan en weet niemand meer dat ik een goede wedstrijd keepte. Ik blijf het van week tot week bekijken. Het komt zoals het komt."

Aanvankelijk leek Padt helemaal geen goede avond tegemoet te gaan, nadat hij door een polletje langs een terugspeelbal trapte. De PSV-fans loeiden dan ook toen de bal weer in zijn buurt kwam. "Maar ik kreeg ze daarna toch maar mooi stil hè. Ik haal er alleen maar motivatie uit als mensen me uitschelden of dingen roepen."