'Eerste buitenlandse transfer lonkt voor PEC Zwolle-veteraan Boer (38)'

'Eerste buitenlandse transfer lonkt voor PEC Zwolle-veteraan Boer (38)'

28-01-2019 20:33
31

Diederik Boer kan in de herfst van zijn carrière zijn eerste buitenlandse avontuur tegemoet gaan. Voor de doelman van PEC Zwolle (38) lonkt een transfer naar het Cypriotische Anorthosis Famagusta.

Dat meldt de Stentor. Famagusta wordt getraind door Jurgen Streppel. PEC is op de hoogte van de belangstelling in Boer. 'Technisch directeur Gerard Nijkamp kan en wil echter nog weinig kwijt over de toenadering van Anarthosis Famagusta', schrijft de Stentor.

Boer beschikt bij PEC over een aflopend contract. In het contract van de routinier staat dat die verbintenis met een jaar wordt verlengd als hij aan een bepaald aantal optredens komt. In Zwolle is Boer tweede doelman achter Mickey van der Hart.

Boer speelde in zijn voetbalcarrière nooit voor een buitenlandse club. Hij diende PEC maar liefst dertien seizoenen, waarna hij de overstap maakte naar Ajax. In Amsterdam was hij drie seizoenen lang tweede doelman. Aan het begin van vorig seizoen keerde hij weer terug bij PEC. Hij heeft met de club een afspraak dat hij een technische functie gaat bekleden als hij besluit te stoppen met zijn voetbalcarrière.