Sneijder gezicht van EK 2020 in Nederland: 'Hij ademt, leeft en droomt voetbal'

Sneijder gezicht van EK 2020 in Nederland: 'Hij ademt, leeft en droomt voetbal'

29-01-2019 09:02 Laatste update: 09:07
12

Wesley Sneijder wordt het gezicht van het EK 2020 in Nederland. De recordinternational is dinsdag gepresenteerd als ambassadeur van het toernooi, dat in Amsterdam en elf andere Europese speelsteden wordt gehouden.

"Ik vind het ontzettend leuk om nu eens vanuit een andere positie betrokken te zijn bij zo'n belangrijk voetbalevenement, dat ook nog gedeeltelijk in mijn thuisland plaatsvindt", wordt Sneijder geciteerd door het Algemeen Dagblad. De 34-jarige middenvelder nam vorig jaar afscheid van Oranje. Hij slijt de nadagen van zijn carrière in Qatar bij Al-Gharafa.

"Voor ons was er geen betere ambassadeur te bedenken dan Wesley", zegt Gijs de Jong, de secretaris-generaal van de KNVB die toernooidirecteur is in Amsterdam van het EK 2020. "Niet alleen omdat hij recordinternational is, maar vooral omdat hij voetbal ademt, leeft en droomt. Als internationale topspeler leeft hij mee met de amateurs, de professionals en met alles daartussenin. Wesley Sneijder is voetbal."

Oranje moet zich nog wel plaatsen voor het EK 2020. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman begint in maart aan de kwalificatie met thuiswedstrijden tegen Wit-Rusland en Duitsland.