Droomtransfer Antuna: overbodige Groningen-aanvaller nu teamgenoot van Zlatan

Droomtransfer Antuna: overbodige Groningen-aanvaller nu teamgenoot van Zlatan

29-01-2019 22:20 Laatste update: 23:05
26

Uriel Antuna wordt binnenkort ploeggenoot van Zlatan Ibrahimovic. De Mexicaanse vleugelaanvaller, die tijdens de eerste seizoenshelft nog uitkwam voor FC Groningen, gaat zijn carrière voortzetten bij Los Angeles Galaxy.

Antuna wordt tot het einde van het Major League Soccer-seizoen gehuurd van Manchester City, maken de Californiërs dinsdagavond Nederlandse tijd bekend via de officiële kanalen. "Uriel is een jonge, talentvolle en dynamische speler", laat Dennis te Kloese, de Nederlandse algemeen directeur van LA Galaxy, weten aan de clubsite. "Wij geloven erin dat hij veel kan toevoegen aan onze aanval. Hij heeft ervaring in Mexico, Engeland en Nederland opgedaan en kan zich alleen maar verder ontwikkelen."

De 21-jarige Mexicaan bracht de voorbije anderhalf jaar op huurbasis in Groningen door. Een groot succes werd het echter niet: Antuna schreef twintig Eredivisie-duels op zijn naam, voornamelijk als invaller. FC Groningen besloot daarop om de huurovereenkomst met Manchester City voortijdig te beëindigen.