Gepikeerde Memphis: 'Dat raakte me wel, het is bullshit'

Gepikeerde Memphis: 'Dat raakte me wel, het is bullshit'

30-01-2019 09:33
65

Opmerkingen over zijn gedrag, uiterlijk of stijl hebben Memphis Depay 'nooit geraakt'. Dat vertelt de aanvaller van Olympique Lyon en Oranje in een openhartig interview met Helden Magazine. Wél was Memphis gekrenkt toen hij deels de schuld kreeg van het mislopen van het EK 2016. 

"Opmerkingen over m'n uiterlijk of stijl hebben me nooit geraakt. Maar het raakte me wel dat ik op de voorpagina van de krant stond als schuldige van het falen van het Nederlands elftal. Omdat ik met andere dingen bezig was, zoals met een hoed, hadden we het EK van 2016 niet gehaald? Dat is bullshit, op het veld werkten we keihard", aldus de voormalig speler van Manchester United en PSV.

"Toch was ik de boosdoener. Nog geen twee jaar daarvoor prezen de media me de hemel in tijdens het WK in Brazilië. Ik had het daar ook goed gedaan, maar het hele team deed het goed. Nu had datzelfde team gefaald. Als media schrijven dat ik slecht speel, kan ik daar prima tegen. Kritiek is nooit leuk om te horen, maar ik eis ook veel van mezelf."

Lees ook: Memphis mikt op transfer deze zomer: 'Real, Barça, Chelsea, City, PSG of Bayern'