Update: Italiaanse transfermarkt op slot: Thorsby maakt seizoen af bij Heerenveen

Update: Italiaanse transfermarkt op slot: Thorsby maakt seizoen af bij Heerenveen

Gepubliceerd: donderdag 31 januari 2019 om 20:23do 31-01-2019 om 20:23

SC Heerenveen neemt mogelijk toch al deze winter afscheid van Morten Thorsby. De middenvelder bereikte eerder een akkoord met Sampdoria over een zomerse overgang, maar mogelijk vertrekt hij op de laatste dag van de winterse transfermarkt al naar Italië.

Volgens Voetbal International is er beweging in de situatie rond Thorsby, die eerder al tot een akkoord kwam met Sampdoria over een overgang in de zomer. De middenvelder zou echter zonder toestemming zijn afgereisd naar Italië, waardoor Heerenveen besloot hem per direct terug te zetten naar het tweede elftal.

Mogelijk komt er een eind aan het conflict door Thorsby toch eerder richting Italië te laten gaan. Daarmee zou sc Heerenveen alsnog wat geld kunnen vangen voor de 22-jarige Noor. Thorsby's contract loopt deze zomer af, waardoor hij in de zomer transfervrij naar Italië zou verkassen.

Heerenveen versterkt zich op de laatste dag van de transfermarkt waarschijnlijk met Elfsborg-verdediger Ibrahim Dresevic. Jordy Bruijn wordt door de Friezen juist verhuurd aan NEC Nijmegen. Die twee deals zijn nog niet officieel bevestigd.

Update 20.23 uur: Morten Thorsby zal zijn tijd bij sc Heerenveen moeten uitzingen. De Friese club wist geen akkoord te bereiken met Sampdoria over een transfer van de middenvelder. De transfermarkt in Italië is inmiddels gesloten. Thorsby zal dus pas in de zomer naar Genua vertrekken. Mogelijk zal hij de hele tweede seizoenshelft alleen bij de beloften van Heerenveen meedoen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws