Update: Ook Ajax maakt huurtransfer van Cassierra officieel: tot zomer 2020

Update: Ook Ajax maakt huurtransfer van Cassierra officieel: tot zomer 2020

31-01-2019 17:05 Laatste update: 17:22
37

Ajax-spits Mateo Cassierra gaat zijn carrière voortzetten in Argentinië, bij Racing Club de Avellaneda. De huidige koploper van de Argentijnse Primera Division heeft de huurtransfer donderdagmiddag Nederlandse tijd wereldkundig gemaakt.

Op het Twitter-account van de club waren foto's te zien waarop de Colombiaan zijn contract ondertekent en zijn eerste training afwerkt. Eerder deze week liet De Telegraaf weten dat Cassierra gedurende anderhalf jaar verhuurd gaat worden aan de Argentijnen. Wanneer de samenwerking bevalt, kan Racing Club de 21-jarige aanvalsleider voor vier miljoen euro definitief contracteren.

Cassierra kwam in de zomer van 2016 over van Deportivo Cali en scoorde bij zijn competitiedebuut tegen Sparta. Heel veel potten wist hij echter niet meer te breken in Amsterdam. Tijdens het seizoen 2017/2018 kwam hij uit voor Jong Ajax, dat zich kroonde tot kampioen van de Jupiler League. De afgelopen maanden bracht Cassierra door op huurbasis bij FC Groningen, dat de Colombiaan na een half jaar al terugstuurde naar Amsterdam.

Update 17:04 uur: Ook Ajax heeft de overgang van Cassierra naar Argentinië bevestigd. De Colombiaan speelt de komende anderhalf jaar bij Racing Club de Avellaneda, zo was al bekend.