Cambuur slaat slag: doelpuntenmaker terug in Nederland na mislukt avontuur

Cambuur slaat slag: doelpuntenmaker terug in Nederland na mislukt avontuur

SC Cambuur heeft zich in de laatste uren van de winterse transferperiode versterkt met Sam Hendriks. De 24-jarige spits komt over van OH Leuven en maakt het seizoen op huurbasis af in Leeuwarden.

In België kwam Hendriks niet aan de bak. Zijn zaakwaarnemer flirtte openlijk met een overstap naar de Eredivisie, maar het is dus de Keuken Kampioen Divisie geworden. "Sam is een echte spits en weet wat er gevraagd wordt in de Eerste Divisie. Dat in combinatie met zijn ervaring in Nederland en België maakt dat hij een welkome versterking is en ook goed bij onze club zal passen", stelt Foeke Booy, technisch manager van Cambuur.

Hendriks vestigde zijn naam als doelpuntenmaker tussen 2013 en 2016 bij Jong Ajax. In 77 duels scoorde hij 23 keer. Een doorbraak in Amsterdam bleef uit, waarna Go Ahead Eagles hem oppikte. Ook in Deventer vond de spits makkelijk het net met 28 treffers in 54 wedstrijden. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar Leuven, maar daar kwam hij niet uit de verf.

Volgens de Leeuwarder Courant leek de geboren Doetinchemmer op weg naar Almere City FC, maar die overgang ketste woensdag af. Cambuur was er vervolgens als de kippen bij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s