Van den Berg zoekt naar oplossing: 'Mourinho of De Gier, maakt niet uit'

Van den Berg zoekt naar oplossing: 'Mourinho of De Gier, maakt niet uit'

Gepubliceerd: vrijdag 1 februari 2019 om 08:33vr 01-02-2019 om 08:33

Joey van den Berg denkt niet dat een ontslag van trainer Jack de Gier de misère bij NEC zou kunnen oplossen. De ervaren middenvelder van de Nijmegenaren wijst vooral op de verantwoordelijkheden van de spelers zelf.

NEC beleeft tot dusver een teleurstellend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De club uit Nijmegen is bezig aan een zwakke serie en een vijftiende plaats is daarvan het belabberde resultaat. "Er is hier heel veel gebeurd, maar eigenlijk vooral heel veel niet", zegt Van den Berg tegen het Algemeen Dagblad. "Er zit totaal geen progressie in ons spel. Daar zit het pijnpunt."

Logischerwijs wordt de trainer, Jack de Gier, daar als eerste verantwoordelijk voor gehouden. "De trainer staat natuurlijk onder druk", legt de defensief ingestelde middenvelder van NEC uit. "Dat heb je altijd wanneer de resultaten tegenvallen, bij welke club dan ook. Je moet je alleen afvragen welk nut het heeft om de trainer weg te sturen."

"En vooral ook: wie haal je er voor terug? Om eerlijk te zijn denk ik dat het echt niks uitmaakt of je nu José Mourinho voor de groep hebt staan of Jack de Gier. Als spelers kunnen we onszelf beter een spiegeltje voorhouden."

Poll

Zie jij NEC binnenkort terugkeren in de Eredivisie?

(2441 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws