Japan moet buigen: Qatar wint finale van Azië Cup dankzij wereldgoals

Japan moet buigen: Qatar wint finale van Azië Cup dankzij wereldgoals

Gepubliceerd: vrijdag 1 februari 2019 om 17:07vr 01-02-2019 om 17:07

Laatste update: vrijdag 1 februari 2019 om 17:09vr 01-02-2019 om 17:09

Qatar heeft beslag gelegd op de Azië Cup. Tegenstander Japan, waar Ritsu Doan in de basis stond, was in de finale een maatje te klein voor het gastland van het WK 2022: 1-3.

Japan werd voor de finale als favoriet bestempeld, maar maakte de verwachtingen in de finale niet waar. Al na twaalf minuten ging het mis voor de Japanners toen Almoez Abdullda na veertien minuten scoorde met een prachtige halve omhaal. Japan herstelde zich niet van die tegentreffer en kreeg een kwartier later opnieuw een treffer tegen. Abdulaziz Hatem passeerde doelman Shuichi Gonda met een vlammend schot van buiten de zestien: 0-2.

De wedstrijd bleef vervolgens lang in evenwicht, al kon Japan weinig doen aan die achterstand. Na een uur spelen besloot de Japanse bondscoach aanvallend te wisselen. Dat leverde resultaat op, want na 69 minuten maakte Japan via Takumi Minamino de aansluitingstreffer. De Japanners zetten aan, maar kregen in de 83e minuut de genadeklap te verwerken toen Akram Afif de finale vanaf de penaltystip besliste: 1-3.

FC Groningen was Doan een aantal weken kwijt vanwege de Azië Cup. De Japanner miste daardoor de eerste twee competitiewedstrijden na de winterstop.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws