'Verbannen Tannane richtte vizier in week tijd twee keer op Klaiber'

'Verbannen Tannane richtte vizier in week tijd twee keer op Klaiber'

02-02-2019 08:20 Laatste update: 11:18
98

Oussama Tannane werd vrijdag op non-actief gesteld door FC Utrecht, zo werd bekend. Zowel dinsdag als donderdag kreeg de huurling van Saint-Étienne het aan de stok met Sean Klaiber, weet De Telegraaf.

Utrecht wilde niet kwijt wat er precies gebeurd is, maar de ochtendkrant meldt dat Tannane zich twee keer heeft misdragen op het trainingsveld. Tannane werd afgelopen dinsdag ingedeeld in de reserveploeg, waarna hij geïrriteerd en gefrustreerd rondliep en Klaiber met een harde tackle neerhaalde tijdens een partijspel. Die strompelde vervolgens van het veld.

Donderdag was het opnieuw raak en opnieuw was Klaiber het slachtoffer. De verdediger reageerde boos op Tannane, die daar niet van gediend was en Klaiber aanvloog. De spelers van Utrecht moesten ingrijpen om een confrontatie tussen de twee spelers te voorkomen. Vanaf dat moment greep trainer Dick Advocaat in en besloot Utrecht om de huurling op non-actief te stellen.

Er is geen weg meer terug voor Tannane, verzekerde Advocaat vrijdag op de persconferentie. "Hij gaat geen wedstrijden meer spelen voor FC Utrecht. Er is twee keer iets voorgevallen op de training waarvan wij vonden dat het niet kon. Daarop hebben we deze maatregel genomen." Volgens De Telegraaf was er bij Utrecht al langer onvrede over het gedrag van Tannane, die ook niet bepaald de publiekslieveling van de club was.

Lees ook: Telegraaf: Tannane gestraft na wangedrag en 'ernstig incident' op training

Lees ook: Advocaat helder: 'Geen weg terug, hij gaat niet meer spelen voor FC Utrecht'