Geen wanklanken bij PSV: Mark managet de boel daar blijkbaar uitstekend

Geen wanklanken bij PSV: "Mark managet de boel daar blijkbaar uitstekend"

02-02-2019 11:29
81

Kevin Hofland steekt de loftrompet over zijn vriend en voormalig ploeggenoot Mark van Bommel. De assistent van Fortuna Sittard reist zondag met de Limburgers af naar Eindhoven voor het treffen met de Eredivisie-koploper.

Bang voor de ballenjongens in het Philips Stadion is Hofland niet. "Mark gaat ver om te winnen", zegt de oud-verdediger in het Algemeen Dagblad, "maar niet zo ver dat hij ballenjongens in zijn plannen betrekt."

Wedden

Meer odds

Volgens Hofland is Van Bommel een perfectionist. "En dat zie je terug aan zijn elftal. Het is geen toeval dat PSV zijn wedstrijden zo vaak in de slotfase beslist. Ik zie daarin de winnaarsmentaliteit van Mark terug." Hij prijst ook een andere eigenschap van de PSV-coach. "Mark verstaat de kunst om een klootzak te zijn, net over dat randje te gaan. En die eigenschap heb ik zelf in die jaren ook ontwikkeld. Dat móet ook, als je je in de top staande wilt houden."

De onverstoorbaarheid van Van Bommel slaat bovendien over op zijn elftal. "Als we bij Fortuna Sittard een keer een verkeerde wissel doorvoeren, krijgen we hooguit wat kritiek van de regionale krant. Bij PSV valt bij wijze van spreken de hele wereld over je heen. En toch blijft hij altijd rustig. Bewonderenswaardig. Zoals het ook opvallend is dat er geen enkele wanklank van ontevreden wisselspelers naar buiten komt. Mark managet de boel daar blijkbaar uitstekend."