'Ik zei dat ik niet wilde vertrekken, maar toen Ajax belde, zei ik: dit doen we'

'Ik zei dat ik niet wilde vertrekken, maar toen Ajax belde, zei ik: dit doen we'

02-02-2019 13:48
46

Rasmus Kristensen weet wat hem in de tweede seizoenshelft te doen staat. De Deense rechtsback ziet voldoende verbeterpunten voor zichzelf. Pas daarna kan hij denken aan een basisplaats.

"Eerst moet ik beter worden, vooral defensief. Ik moet beter positie kiezen, de één-tegen-één-duels. En verder moet ik gewoon beter worden voor als ik de kans krijg om te laten zien dat ik er klaar ben voor ben", zegt Kristensen bij Inside Ajax. "Dat is ook de enige mogelijkheid als speler. Ik moet in mezelf geloven, anders heb ik hier niets te zoeken. Ik moet er op een bepaalde manier in geloven dat ik dit jaar de basis haal."

Kristensen kwam een jaar geleden over van FC Midtjylland. Dat Ajax met Kasper Dolberg en Lasse Schöne al twee Deense spelers in het eerste elftal had, speelde geen rol bij de verdediger om voor Ajax te kiezen. "Het is meer een historische kwestie. Er zijn veel Denen naar Ajax gegaan. Zonder die geschiedenis had ik er langer over moeten nadenken."

"Of Ajax daarom de eerste keus was? Voor voetballers is het moeilijk om het over een eerste keus te hebben, vooral als je in de Deense competitie speelt. Ik was al heel blij dat Ajax me belde en zei dat ze me wilden kopen. Dat had ik niet verwacht. Ik had verwacht dat ik nog een halfjaar zou blijven en dan een andere club zou zoeken."

Kristensen was niet van plan om Midtjylland te verlaten. "Ik had tegen mijn agent gezegd dat ik niet wilde vertrekken, omdat we kampioen van Denemarken zouden worden. Ik zou alleen weggaan als er iets heel bijzonders langskwam. Toen Ajax belde, zei ik: dit doen we."