Matig Feyenoord terug op aarde: pijnlijke nederlaag tegen Excelsior

03-02-2019 14:05 Laatste update: 14:55
273

Een week na de sensationele 6-2 zege op Ajax is Feyenoord tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen in de Eredivisie. De Rotterdamse derby tegen laagvlieger Excelsior ging met 2-1 verloren. Invaller Robin van der Meer scoorde in de negentigste minuut op zeer fraaie wijze.

Feyenoord, met Nicolai Jörgensen opnieuw op de bank, speelde in de eerste helft weinig klaar in Kralingen. Alleen Jens Toornstra werd gevaarlijk. Via een verdediger van Excelsior verdween zijn schot over het doel. Aan de andere kant van het veld ging een poging van Marcus Edwards naast.

Snel na de pauze werd de wedstrijd opengebroken door Robin van Persie. Lorenzo Burnet sprong slordig om met een voorzet van links en de bal belandde voor de voeten van de Feyenoord-spits. Van Persie schoot koeltjes raak in de verre hoek.

Lang kon Feyenoord niet genieten van de voorsprong. In de 63e minuut sloeg de thuisploeg terug. De spelers van Excelsior kregen álle vrijheid om elkaar te vinden en Ali Messaoud haalde uiteindelijk van dichtbij de trekker over. Goalie Kenneth Vermeer was kansloos.

Niet nummer drie Feyenoord, maar nummer zestien Excelsior kreeg in de slotfase de grootste kansen op de winnende treffer. Onder meer uitblinker Jerdy Schouten was dichtbij de 2-1. Ook Mikael Anderson en invaller Dennis Eckert hadden een doelpunt op de voet.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst trachtte in de slotfase nog iets te forceren en nam risico door Jan-Arie van der Heijden naar de kant te halen en Jörgensen in te brengen. Invaller Van der Meer zorgde in de laatste minuut voor een stunt. Uit een voorzet van Mounir El Hamdaoui volleyde hij geweldig raak. Het was letterlijk het eerste balcontact van de linkspoot.

Door de overwinning is Excelsior opgeklommen naar de twaalfde plek op de ranglijst. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart heeft 22 punten, net zo veel als sc Heerenveen.