Pijnlijke derby voor Keizer en Dost, Rutten heeft Anderlecht-lek nog niet boven

03-02-2019 21:25 Laatste update: 22:59
27

Het Sporting Portugal van trainer Marcel Keizer heeft zondagavond in het eigen Estadio José Alvalade geen potten kunnen breken tegen Benfica. De Adelaars liepen uit naar een 1-4 voorsprong, voordat Bas Dost de eer redde met een benutte penalty.

Pijnlijke derbynederlaag voor Keizer en Dost
De thuisploeg liep na tien minuten al achter de feiten aan na de vroege 0-1 van Haris Seferovic. Bruno Fernandes bracht op slag van rust, na de 0-2 van Joao Felix, de spanning terug, waarna Benfica weer bikkelhard terugsloeg via Ruben Dias en Pizzi. Nadat doelman Odisseas Vlachodimos met rood werd weggestuurd, legde Dost de 2-4 eindstand vast vanaf elf meter. Sporting blijft hierdoor steken op 39 punten, acht minder dan de aartsrivaal.

Rutten weer onderuit met Anderlecht
Fred Rutten beleeft geen vliegende start met Anderlecht en leed zondag tegen Standard Luik zijn twee nederlaag in drie wedstrijden. Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in balans: voor rust zorgde Razvan Marin voor de 1-0, maar Sven Kums reageerde vijf minuten later met de gelijkmaker. Vlak voor tijd was het echter alsnog feest op Sclessin na de winnende 2-1 van Paul-José Mpoku.

Atlético verliest in Sevilla
Atlético Madrid is zondag tegen een nederlaag aangelopen in de Primera Division. Op bezoek bij Real Betis ging de ploeg van trainer Diego Simeone met 1-0 onderuit. Debutant Alvaro Morata kon het verschil niet maken. Metde winteraanwinst in de basis kon Atlético geen vuist maken tegen Real Betis.

Morata miste in de eerste helft twee goede kansen. Na de pauze leidde een handsbal van Filipe Luis tot de beslissing. De bal ging op de stip en Sergio Canales schoot raak. Voor Diego Simeone betekende het zijn allereerste nederlaag tegen Betis als trainer van Atlético. De achterstand op koploper FC Barcelona blijft zes punten. Real Madrid, dat vijf punten achterstaat op Atlético, speelt later op de avond thuis tegen Alavés.

Hattrick Van Wolfswinkel in Zwitserland
De eerste hattrick van Ricky van Wolfswinkel in dienst van FC Basel is een feit. Met drie treffers tegen Grasshoppers leverde de Nederlandse spits zondagmiddag een grote bijdrage aan een 4-0 zege. Koploper BSC Young Boys heeft liefst 19 punten meer dan Basel, maar door de overwinning is de ploeg van Van Wolfswinkel nu wel uitgelopen op nummer drie FC Thun. De voorsprong bedraagt vijf punten.