ADO slaat toe in Haag kwartiertje en bezorgt zwalkend Heracles nieuwe nederlaag

ADO slaat toe in Haag kwartiertje en bezorgt zwalkend Heracles nieuwe nederlaag

Gepubliceerd: zondag 3 februari 2019 om 18:35zo 03-02-2019 om 18:35

Laatste update: zondag 3 februari 2019 om 18:47zo 03-02-2019 om 18:47

ADO Den Haag heeft Heracles Almelo zondag de achtste nederlaag in de laatste tien Eredivisie-duels bezorgd. In de tweede helft tekende Tomas Necid voor twee doelpunten: 2-0. 

ADO dácht voor eigen publiek al na een minuut op voorsprong te komen. Uit een vrije trap kopte Erik Falkenburg mooi binnen. De goal werd echter afgekeurd, omdat de spits van ADO buitenspel bleek te staan. Sheraldo Becker en Nasser El Khayati waren daarna nog dichtbij de openingstreffer. Aan de andere kant van het veld werd Brandley Kuwas gevaarlijk. 

De tweede helft verliep rommelig en leverde weinig kansen op. Uiteindelijk sloeg ADO toe in het Haag kwartiertje. Heracles-goalie Janis Blaswich keerde een vrije trap van Danny Bakker en na een rommelige situatie belandde de bal via Wilfried Kanon voor de voeten van invaller Necid. De Tsjech schoot raak. Vlak voor tijd kopte Necid uit een voorzet van Sheraldo Becker ook de 2-0 binnen. 

Opvallend: topscorer Kristoffer Peterson bleef tot de 86e minuut op de bank bij het zwalkende Heracles, dat aan een vrije val bezig is op de ranglijst. ADO is de ploeg van trainer Frank Wormuth inmiddels tot op twee punten genaderd. 

Volgende week speelt Heracles op eigen veld tegen Ajax. ADO, dat al vijf keer op rij niet had gewonnen voor eigen publiek, gaat op bezoek bij Emmen. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws