ADO slaat toe in Haag kwartiertje en bezorgt zwalkend Heracles nieuwe nederlaag

03-02-2019 18:35 Laatste update: 18:47
70

ADO Den Haag heeft Heracles Almelo zondag de achtste nederlaag in de laatste tien Eredivisie-duels bezorgd. In de tweede helft tekende Tomas Necid voor twee doelpunten: 2-0.

ADO dácht voor eigen publiek al na een minuut op voorsprong te komen. Uit een vrije trap kopte Erik Falkenburg mooi binnen. De goal werd echter afgekeurd, omdat de spits van ADO buitenspel bleek te staan. Sheraldo Becker en Nasser El Khayati waren daarna nog dichtbij de openingstreffer. Aan de andere kant van het veld werd Brandley Kuwas gevaarlijk.

De tweede helft verliep rommelig en leverde weinig kansen op. Uiteindelijk sloeg ADO toe in het Haag kwartiertje. Heracles-goalie Janis Blaswich keerde een vrije trap van Danny Bakker en na een rommelige situatie belandde de bal via Wilfried Kanon voor de voeten van invaller Necid. De Tsjech schoot raak. Vlak voor tijd kopte Necid uit een voorzet van Sheraldo Becker ook de 2-0 binnen.

Opvallend: topscorer Kristoffer Peterson bleef tot de 86e minuut op de bank bij het zwalkende Heracles, dat aan een vrije val bezig is op de ranglijst. ADO is de ploeg van trainer Frank Wormuth inmiddels tot op twee punten genaderd.

Volgende week speelt Heracles op eigen veld tegen Ajax. ADO, dat al vijf keer op rij niet had gewonnen voor eigen publiek, gaat op bezoek bij Emmen.