Janssen ziet groot probleem voor Feyenoord: Dan heb je minder zin

Janssen ziet groot probleem voor Feyenoord: "Dan heb je minder zin"

04-02-2019 07:53
23

Theo Janssen kan zich voorstellen dat de spelers van Feyenoord een motivatieprobleem hebben tegen kleinere clubs. Tegen Ajax en PSV geeft de ploeg van Giovanni van Bronckhorst alles, maar tegen ploegen die lager op de ranglijst staan is het spel vaak niet om over naar huis te schrijven en lijkt de inzet niet honderd procent.

Dat zorgt ervoor dat Feyenoord veel punten verliest tegen kleinere clubs. Zondag was Excelsior met 2-1 te sterk, een week na de 6-2 overwinning op Ajax. Janssen denkt dat dat met motivatie te maken heeft. "Honderd procent", zegt hij bij VTBL. "Als je De Kuip binnenkomt heb je een fantastisch veld en een mooi stadion. Dan heb je gewoon zin om te voetballen. Bij Excelsior heb je kunstgras, waardoor je denkt: pff. Dan heb je minder zin. Dat is echt zo."

Jimmy-Floyd Hasselbaink kan niet geloven wat hij van Janssen hoort en wijst op de prijzenkast van de ex-prof. Janssen werd kampioen bij FC Twente en Ajax. "Je moest gaan. Je wint niets met zo'n instelling. Je hebt wel wat gewonnen, maar je had niet zo'n instelling", zegt hij tegen Janssen. "Dit soort wedstrijden zijn de belangrijkste wedstrijden."

"Je hebt verschillende types. Je hebt types die veel talent hebben en daarnaast iets minder doen, maar ook die minder talent hebben, altijd keihard hebben gewerkt en dan de top hebben bereikt", zegt Janssen. "Zij zeggen dat het alleen op die manier kan. Het is een teamsport. Als je aan atletiek doet, dan is het één-tegen-één en kun je je niet achter anderen verschuilen. Als ik iets minder wilde doen kon ik tegen de linksbuiten zeggen dat hij meer naar binnen moest dekken."