Drenthe heeft spijt: 'Ik vertrok naar Nederland en kwam niet meer terug'

Drenthe heeft spijt: 'Ik vertrok naar Nederland en kwam niet meer terug'

04-02-2019 13:50
35

Royston Drenthe heeft spijt van zijn vertrek bij Everton in 2012. Achteraf had de huidige linksback van Sparta het anders moeten spelen, vindt hij.

Drenthe maakte zichzelf onmogelijk op Goodison Park door openlijk te ruziën met David Moyes. De toenmalige Everton-manager pikte de Rotterdammer in 2011 op bij Real Madrid en dat bleek - aanvankelijk - een schot in de roos: Drenthe scoorde zeven keer in zijn eerste tien Premier League-wedstrijden. "Het was de beste periode in mijn loopbaan", blikt hij terug in gesprek met FourFourTwo.

Toch ging het mis. Drenthe botste met Moyes en kwam te laat voor een FA Cup-wedstrijd tegen aartsrivaal Liverpool. "Ik stond buiten te wachten, terwijl ik waarschijnlijk naar binnen had moeten lopen en stilletjes had moeten gaan zitten. Toen ik na afloop van de bespreking binnenkwam, zei Moyes dat ik moest oprotten. Ik had het moeten accepteren, maar ik zei: wat bedoel je, f**k off, bro? Rot zelf op! Vervolgens ging ik naar Nederland en kwam ik niet meer terug."