Slutsky relativeert na nieuwe Vitesse-domper: 'Anders waren jullie hier niet'

Slutsky relativeert na nieuwe Vitesse-domper: 'Anders waren jullie hier niet'

05-02-2019 19:09
33

Leonid Slutsky relativeert de ophef die is ontstaan na het nieuwe puntenverlies van Vitesse van dit seizoen. Afgelopen zaterdag leek zijn ploeg met 3-1 te winnen van sc Heerenveen, maar door een arbitrale ingreep werd het 2-2.

Vitesse won voor het laatst op 18 januari tegen Excelsior. Daarna volgden nederlagen tegen AZ (beker) en Fortuna Sittard. "Jullie zouden hier niet zijn als de scheidsrechter een andere beslissing had genomen en we met 3-1 hadden gewonnen", opent Slutsky tegenover FOX Sports.

"In Rusland is er een gezegde dat als je een probleem hebt, het nooit maar bij één probleem blijft", gaat Slutsky verder. "Er komen er altijd meerdere tegelijk. Zoals bij ons: domme fouten tegen Fortuna of een heel raar slot zoals tegen Heerenveen, geschorste spelers, blessures.."

Er schijnt intern bij Vitesse kritiek te zijn op de speelwijze van Slutsky, die dat zelf ontkent. "Na de wedstrijd tegen AZ vond iedereen ons te verdedigend en niet aanvallend. Het is iedere keer wat anders, bij 2-2 of 3-2 zijn we juist weer aanvallend. Juist die balans vinden tussen aanvallen en verdedigen is het moeilijkste voor een trainer."